A surprise cigar-dinner στο WeSud της Βούλας: εντυπώσεις και φωτογραφίες

30 Ιουνίου 2024
Πάνος Δεληγιάννης

 

Ένα χαλαρό cigar dinner με εξαιρετικά κρασιά, το κορυφαίο The Dalmore Cigar Malt και ένα πούρο έκπληξη στην όμορφη, προστατευμένη αυλή του wine-restaurant WeSud στην Βούλα άνοιξε ουσιαστικά την καλοκαιρινή σεζόν μας τον Μάιο.

Το WeSud είναι ένα εστιατόριο που αξίζει να «ανακαλύψετε» καθώς το φαγητό του είναι απλό και καλοφτιαγμένο, με καλά υλικά και σχεδιασμένο για να αναδεικνύει το κρασί που είναι αναμφίβολα ο κυριότερος λόγος επίσκεψης εδώ. Μια εξαιρετική λίστα με αρκετές εκατοντάδες ετικέτες, εύρος και βάθος και το κυριότερο; Τιμολογημένη τόσο δελεαστικά που τα περισσότερα κρασιά σερβίρονται σχεδόν σε τιμές λιανικής!

Είναι το εστιατόριο που επιλέξαμε να εγκαινιάσουμε ουσιαστικά την καλοκαιρινή σεζόν, λίγο πριν το Πάσχα. Το ραντεβού μας ήταν στην φιλόξενη και προστατευμένη αυλή του και το θέμα μας, ένα χαλαρό cigar dinner με ένα κορυφαίο πούρο Αβάνας έκπληξη που ενθουσίασε όσους είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν σε πρώτη εμφάνιση.

Αρκετά πριν τις εννέα το βράδυ που έλεγε η πρόσκληση ξεκίνησαν να φτάνουν οι φίλοι μας και τους υποδεχθήκαμε με ένα κρύο ποτήρι από μια κορυφαία σαμπάνια: την Pol Roger Brut Reserve, την αγαπημένη σαμπάνια του Winston Churchill που συνδυάζει φινέτσα και δύναμη, μία από τις ελάχιστες μεγάλες μάρκες της Καμπανίας που παραμένουν οικογενειακές. Λίγα λεπτά μετά τις εννέα, όταν ξεκίνησε το δείπνο, η ίδια σαμπάνια μεγαλούργησε συνοδεύοντας ένα από τα απολαυστικότερα signature dishes του εστιατορίου: κουνουπίδιtempuraμεμαύρητρούφα & miso vinaigrette.

Στην συνέχεια, τα δύο πρώτα πιάτα συνόδευσε το Chablis Vielles Vignes 2021 ενός από τους παλαιότερους και πιο παραδοσιακούς οίκους της περιοχής το Domaine Raoul Gautherin & Fils, που παρόλο που περνά έναν χρόνο περίπου σε βαρέλι έχει όλη την ορυκτότητα και την κοφτερή οξύτητα του Chablis. Ανέδειξε και αναδείχθηκε από ένα ραγού μανιταριών με χόρτα σε σος από Chablis και την απολαυστική σπαγκετάδαColaturadiAlici, με ελαιόλαδο, σκόρδο, pepperoncino, μαϊντανό και τραγανά χοντροκομμένα «ψίχουλα» ψωμιού.

Οι φίνες φυσαλίδες του ελληνικού γαστρονομικού νερού Δουμπιά ήταν όπως πάντα εκείνες που προετοίμαζαν τον ουρανίσκο μας για κάθε νέα γεύση, που γεφύρωναν κάθε νέο στάδιο και μας δρόσιζαν όλη τη βραδιά.

Κορύφωση με το Domaine de la Janasse έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς του πληθωρικού Chateauneuf-du-Pape και το εξαιρετικό Cuvee Chaupin του 2018. Ένα κρασί πληθωρικό και βελούδινο, με πολύπλοκο μπουκέτο και απολαυστική προσωπικότητα. Δίπλα του, το hanger steak από αμερικάνικο Black Angus με πουρέ (και βέβαια πατάτεςτηγανιτές στο πλάι) & sauce bordelaise ήταν ότι ακριβώς έπρεπε!

Κλείσιμο με ένα απολαυστικό επιδόρπιο σοκολάτας, έναν απίθανα φίνο καφέ φίλτρου από τηνTaf, τονTo-lareserveEthiopia και βέβαια το εκπληκτικό Αβάνας που συνόδευσε το περίφημο ουίσκι The Dalmore Cigar Malt που παλαιώνει σε τριών ειδών βαρέλια: Bourbon, Cabernet Sauvignon & Oloroso Sherry. 

Ένα πλούσιο ουίσκι που δημιουργήθηκε από την Dalmore έχοντας το cigar pairing κατά νου -και ιδιαίτερα το εμβληματικό Partagas DNo 4- και ταίριαξε στην εντέλεια με το πούρο μας που πήγαινε τα κύρια χαρακτηριστικά του Partagas πολλά σκαλοπάτια πιο πάνω!

Περασμένα μεσάνυχτα και είμασταν όλοι εκεί συζητώντας για τα επόμενα #fnlevents και τις καλοκαιρινές αποδράσεις που -πλέον- έχουν ήδη ξεκινήσει!