Quantcast

Γνωριμία με το Bungalow 7 & την Código 1530 Tequila: Εντυπώσεις & Φωτογραφίες

28 Ιουλίου 2024
Πάνος Δεληγιάννης

 

Η φετινή σεζόν των FNL events έκλεισε θεαματικά στο φαντασμαγορικό Bungalow 7 που άνοιξε τον Ιούνιο στα Αστέρια της Γλυφάδας -με σεφ τον εξαιρετικό Ντίνο Φωτεινάκη- και ένα πληθωρικό μενού γνωριμίας συνδυασμένο με κοκτέιλ της ultra-premium Código 1530 Tequila και ροζέ κρασιά της Sainte Marguerite από την Προβηγκία.

Όπως κάθε χρόνο, επιλέξαμε ένα επίκαιρο και ultra καλοκαιρινό spot για το αποχαιρετιστήριο FNL event της σεζόν. Φέτος, το ραντεβού μας ήταν στο εντυπωσιακό Bungalow 7 που άνοιξε η οικογένεια Παπαθεοχάρη με τη Grivalia στα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας, πλάι στο One & Only Aesthesis. 

Και μπορεί το σκηνικό να είναι πραγματικά μεγάλο ατού όπως θα δείτε και στις φωτό, όμως το Bungalow 7 έχει ένα ακόμη -ασυνήθιστο για το είδος του μαγαζιού- ατού: Εκεί, συναντάμε ξανά τον κορυφαίο σεφ Ντίνο Φωτεινάκη.

Μια και το εστιατόριο είχε κάνει opening party μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, το θέμα μας φέτος ήταν η γνωριμία με το μενού του και βέβαια την φανταστική ultra-premium tequila Código 1530.

Το κλίμα στο event ήταν από την αρχή σχεδόν εορταστικό καθώς οι περισσότεροι ήταν ήδη σε mood διακοπών και οι συζητήσεις και τα σχέδια για το καλοκαίρι μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον, ενώ οι selfieμε φόντο το μαγικό location του μαγαζιού έδιναν και έπαιρναν με μια δροσερή Paloma στο χέρι.

Λίγα λεπτά μετά τις εννέα το βράδυ ξεκίνησε μια θεαματική παρέλαση πιάτων που σκοπό της είχε τη γνωριμία με το πολυσυλλεκτικό μενού του Bungalow 7. Η αρχή έγινε με sushi και μια σειρά από nigiri και ρολάκια που συνόδευσε στην εντέλεια ένα απολαυστικό κοκτέιλ δημιουργημένο για τη βραδιά: το Yohei in Amatitán με Código 1530 Blanco, Yuzu Sake & Ginger.

Στην συνέχεια ένα σερί από κρύα ορεκτικά: Hummus με πίτα, Kale salad με καπνιστό χέλι και πίκλα αγγούρι, Γαρίδες Κοιλάδος με φυστίκι, yuzu και wakame salad και τέλος Tuna tataki jalapeno dressing. Μαζίτουςτοπρώτοκαι πιο απλό από τα θαυμάσια ροζέ της Προβηγκίας της βραδιάς, το Symphonie Maison Sainte Marguerite Rosé 2023.

Σε ένα δείπνο τόσο σύνθετο, με τέτοιες εναλλαγές και πιάτα τόσο αρωματικά και πληθωρικά, η Δουμπιά -το ελληνικό γαστρονομικό νερό- με τις φίνες φυσαλίδες του ήταν πιο απαραίτητο από ποτέ για να προετοιμάζει τον ουρανίσκο μας για κάθε νέα γεύση και να μας δροσίζει και αναζωογονεί.

Επόμενο στάδιο τα ζεστά ορεκτικά: Wagyu tacos, Gyoza (βοδινό, μανιτάρια Shitake, spicy ponzu), Kushiyaki χταπόδι και η μελιτζάνα με φυστικοβούτυρο και γάλα καρύδας. Συνδυάστηκαν ωραία με το εξαιρετικό Château Sainte Marguerite Les Fantastigues Rosé 2023, ένα από τα λίγα crus της Προβηγκίας.

Τα γέλια και οι συζητήσεις είχαν ανάψει τροφοδοτούμενα και από τη διαρκή ροή ποτού και φαγητού, ενώ όλοι απόλαυσαν την κουζίνα του Φωτεινάκη πέραν των προσδοκιών τους νομίζω! Και τα κύρια πιάτα που ακολούθησαν ολοκλήρωσαν τις καλές εντυπώσεις. Καταρχήν αυτή η μαύρη λιγουινάδα με καλαμάρι και λεμόνι, τσίλι κλπ ήταν ένα αριστούργημα και ο συνδυασμός της με το κοκτέιλ Bermejo’s Visit (Código 1530 Reposado | Assyrtiko wine | Mielde Agave | Citrus) απλά μυθιστορηματικός! Και στην συνέχεια το μαραθώνιο μενου συνεχίστηκε με σφυρίδα σε καμμένο μπρόκολο & yuzu soy sauce & Βοδινό φιλέτο Black Angus με τηγανιτές πατάτες.

Καθώς η βραδιά πλησίαζε στο τέλος της όλοι αποζητούσαμε έναν καλό καφέ και όπως πάντα η Tafήταν κοντά μας για να μας ετοιμάσουν έναν εξαιρετικό espresso, τον Delagua Από την Κολομβία. Στο τέλος όμως είχαμε και την κορύφωση από τη Código 1530 με την μοναδική και πολυσύνθετηAñejo σερβιρισμένη σκέτη με ένα μεγάλο ice block.

Κλείνοντας, να θυμίσω ότι τα FNL events συνεργάζονται πλέον με τη Blue Marble η οποία αφού πρώτα μετρήσει το αποτύπωμα του κάθε eventμε τη βοήθεια ερωτηματολογίων που στέλνει σε συμμετέχοντες και προμηθευτές καθώς και ειδικών αλγόριθμων, φροντίζει στην συνέχεια να προβεί σε ενέργειες που ακυρώνουν το αποτύπωμα αυτό. Και λίγες μέρες μετά εκδίδεται από έναν διεθνή οργανισμό πιστοποίησης το παρακάτω πιστοποιητικό.

Δεν θα πάψει νομίζω να με εντυπωσιάζει η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα προκειμένου να απολαύσουμε ένα δείπνο …στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένας ολόκληρος τόνος! Εύχομαι τα εστιατόρια και όλοι μας να φροντίσουμε να προβούμε σε αντίστοιχες ενέργειες που θα βοηθήσουν τη διατήρηση έστω της κλιματικής κατάστασης στον πλανήτη…

Καλό Καλοκαίρι από τα FNL events και ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

*Φωτογραφίες Panos Smirniotis